2018 har varit ett omvälvande år, för mig personligen. Från att få inse att jag inte kommer kunna jobba med kor i framtiden, på grund av värk i armarna......till att växla om tankarna på vad jag ska göra istället.....
Bestämde mig ganska snabbt under våren att jag skulle börja studera och siktet var inställt på att bli socionom.
I väntan på att skolan skulle börja i augusti, så fick jag ett himla roligt jobb, som handledare på studieförbundet vuxenskolan. 
Augusti började jag läsa på Brogårdsgymnasiet och jösses vilken omställning det var att gå från ett fysiskt jobb till att studera fem ämnen samtidigt. Det tog några månader innan jag kom in i ett system för att hantera allt med läxor och prov. Jag har suttit med näsan i mina böcker både kvällar och helger.
Men trots allt slit, så är det såååå värt det! Man växer som människa och jag har träffat så många underbara trevliga skolkamrater.
Så vad kommer hända 2019 tro?  Jag har några mål som jag strävar efter.
Högskoleprovet är ett av dem och sedan är ju förhoppningen att jag ska komma in på högskolan till hösten. Men först ska jag sätta mig vid skolbänken på Brogår'n en termin till.
Så jag ber om ursäkt redan nu till alla mina vänner, som jag har svårt att hinna med ...Den nionde Januari försvinner jag in i min "studiebubbla" igen.

Önskar alla en god fortsättning!
 

Visa hela inlägget »
Obs! Lånad bild. Obs! Lånad bild.
Det här inlägget blir på sätt och vis en fortsättning på det jag skrev senast. Min värk i armarna går inte över.  Min läkare sade redan i December att "När man har gått i samma hjulspår så länge som du gjort, då har de blivit ganska djupa. Det kan vara svårt att se över kanten då". Fick ju inse tillslut att han hade ju rätt (även om det satt långt inne)
Så...i början av april hade mina sjukdagar tagit slut. Efter 180 dagar blir man plötsligt frisk igen. Så jag fick gå till arbetsförmedlingen för första gången i mitt liv.
Jag hade redan börjat planera för vad jag ska göra framöver, så min handläggare tyckte att det var en bra ide att hitta någon form av praktikplats med inriktning mot vad jag vill jobba med.
Jag siktar nämligen på att bli socionom och börjar komvux i augusti för att läsa in lite ämnen.
Så hittade jag en platsannons för några veckor sedan . Ett euprojekt som heter "På Väg". Det är för utlandsfödda kvinnor som står långt från arbetsmarknaden. Jag sökte jobbet som vikarie och fick komma på arbetsintervju förra veckan. Fick besked efter några dagar att jag fått jobbet. Så i torsdags gjorde jag min första dag som handledare . Shit va kul det var! Så mycket värme och kärlek från dessa människor!
Fredagen skulle jag vara i Filipstad, så jag åkte direkt från jobbet till mamma i Filipstad och sov över där.
I Filipstad fick jag jobba med goa Susanne Hallner. En lika härlig, varmhjärtad och sprudlande grupp där med. Så mycket kunskaper och erfarenheter samlade på ett och samma ställe, även om de inte kan tala svenska så bra.
Så... mitt måtto är och har alltid varit... Det ordnar sig alltid!
Visa hela inlägget »

Nu ska jag gnälla lite....
Är hemma och är sjukskriven för tennisarm. Å ena sidan så känner jag mig som att jag inte gör någon nytta, Å andra sidan så har jag ju insett att jag MÅSTE vila armen för att den ska bli bra.
Två steg framåt och ett tillbaka hela tiden.
Man sover sämre för att man egentligen är rätt så utvilad och då går huvudet går på högvarv.
Jag vill bli frisk NUUU!
Ok... kan ju inte avsluta med att klaga...det är ju inte riktigt likt mig..
Det är vackert väder...jag kan läsa böcker... Jag funderar mycket...Jag har lärt Wilja att apportera, gå fot och backa...Tänkte skriva att jag rullar tummar, men det kan jag inte göra, för då gör det ont i armen...Som den värmlänning jag är, så säger jag...Det ordnar sig alltid!
Kram på er alla!

Visa hela inlägget »

Det har gått i rasande fart, det senaste halvåret.
 

Visa hela inlägget »
Hägragårds Tine Hägragårds Tine

Här hemma är det full rulle nu. Valparna har hunnit bli sex veckor. Rackarns vad tiden går! De börjar bli riktiga små individer nu och det är så himla roligt att följa dem. Ska ju behålla en tik och hade tänkte mig en särskild....men nu har jag ändrat mig och det är en annan som är min favorit...Än så länge. 
En sak är säker...Hon ska heta Hyzz!!
En gammal trotjänare här hemma på gården har gått ur tiden. Hägragårds Tine har fått somna in i helgen. Hon har varit främst husses hjälp med fåren. Tine blev lite över elva år.
I helgen har jag varit på kurs! Bergslagens vallhundsklubb skickade iväg mig och Lena på steg 2 utbildning för att bli färdiga instruktörer.
Det var helt otroligt lärorikt, roligt och inspirerande. Sitter fortfarande och sorterar upp i huvudet allt vi lärt oss....och annat som vi pratat om också...

Visa hela inlägget »
Ebba och Lena från tidigare träff. Ebba och Lena från tidigare träff.

Nu äntligen ska vi försöka få till en vallningsträff! Lördagen den 23/4 tänkte vi samlas här på gården och valla , käka lite och bara umgås. 25a finns , fålla ordnar vi och ska försöka få ihop en hanteringsanläggning också, för de som vill prova på det.
Hör av dig om du är intresserad av att vara med!
Helen. 072-212 11 52

Visa hela inlägget »
Får önska alla en god fortsättning på det nya året. Jag hade planerat att göra så mycket under hösten... bla skulle vi haft minst en träff här med Farm Worker's avkommor. Det som jag gått och väntat på var att Aqua skulle börja löpa. Jag ville inte planera en träff och få avboka med kort varsel för att åka iväg och para. Trodde hon skulle komma igång i september...det gjorde hon inte...inte oktober eller november heller....Men december då drar hon igång...
Den 17/12 åkte jag till Karlstad djurklinik med Aqua för att  göra ett progesteronprov på henne. För att se att vi låg rätt i tiden för parning. Hade gissat måndag eller tisdag, men när veterinären ringer, så visade det sig att Söndagen den 19/12 skulle vara bästa dagen.
Anders och jag drar iväg mot Båstad, tidigt på söndagmorgonen. Tur var att det var mildväder då med bra väglag.
Väl på plats, träffar vi Erik och släpper ihop Aqua och Pence. På ungefär en halvtimme så var det parat, fikat och papper skrivna och det bar av norrut igen. Resan gick bra, ända till vi kom strax söder om Otterbäcken....ca 3 mil hemmifrån. Klockan va halv sex och det va mörkt ute då. Vi får möte, en stor långtradare med släp. När vi är nästan framme, så börjar bilen bakom långtradaren att göra en omkörning. Så plötsligt var vi tre bilar i bredd på den smala vägen. Var nere på dikeskanten med högerhjulen men våra backspeglar small ihop rejält! Man blir lite smått chockad efter en sådan händelse. Tur att det bara var backspegeln som gick åt skogen!
Visa hela inlägget »
Förra veckan var jag på fårseminkurs utanför Linköping. Eftersom det var en bit att åka, så tog jag in på hotell under natten, i Linköping.
Kursen började med fika vid halv tio och sen förflyttade vi oss till "kurssalen", som bestod av en loge på en hembygdsgård. Helt otroligt vacker plats! Det var en brokig blandning av folk... allt från de som hade några tackor till de som hade stora besättningar samt ett gäng med veterinärer.
Vi gick igenom anatomi, brunster, lagar och tillstånd, praktiskt utförande och material.
Är oerhört inspirerande att träffa alla människor från norr till söder, som har olika erfarenheter och förutsättningar i fårnäringen. 
Visa hela inlägget »

I tisdags tog vi tåget från Degerfors till stora huvudstaden. Vi hade bokat in oss på ett litet hotell ca 1 km från centralstationen. Det rum vi fick visade sig har varit del av en butik, så det var ett STORT skyltfönster ut mot vägen. Kändes lite mysko med allt folk som knallade förbi. Lyhört var det genom rutan. Tur det fanns gardiner!!
Gårsdagen tillbringades gående runt stan på diverse sevärdheter. Vi hann avverka slottet, gamla stan, Abbamuseet,  spritmuseet, Wasamuseet och platsen som Olof Palme blev skjuten på. 
 

Visa hela inlägget »
Fick ett sms meddelande om att jag hade paket att hämta i Nybble  på ICA affären.
kul tänkte jag, för jag väntar på en bok jag skickat efter från ett antikvariat.
​Kommer ner till affären, lämnar min kod och körkort och så får jag ett paket av expediten. ...
Ett lätt...ganska knöligt paket....
Kommer ut i bilen och sliter upp paketet och i där så ligger ett par högklackade sandaler i storlek 39.
Där sitter jag som en fågelholk. Börjar läsa på paketet och inser att Avsändaren inte är rätt och inte mottagaren heller för den delen. Får väl ta en vända till affären och se om de har någon bok där eller om det är någon stackare som väntar på sina sandaler som fått den istället. Nåväl,  åkte en vända till Karlstad när jag ändå hade tid. Ska till IKEA . Är jätte fikasugen när jag stannar bilen på parkeringen och dessutom så står det som spön i backen. Tar handväskan,  slänger igen bildörren och springer in i entrén. 
Jag kryssar mig igenom första halvan av affären,  för det vet ju alla som varit på Ikea att restaurangen ligger i bortesta änden.
Ganska mycket folk så jag ställer mig i kö och plockar åt mig kopp och en chokladmousse. 
Väl framme vid kassan, ska jag plocka upp plånboken ur väskan och inser att den inte ligger där... Får en inre bild av hur jag slänger den i baksätet när jag skulle åka från Nybble! !
Bara att gå ur kön, ställa från sig brickan, knalla genom den andra halvan av affären, för att sen ge sig ut i ösregnet för att hämta den! Kan säga att det va gott med fika sen.
 
Visa hela inlägget »
Bilder används under Creative Commons från Kalexanderson, grytr, nghiemvo, Gail Frederick, fruchter