Varifrån kommer hatet?

Varit på Oxhälja idag. Det brukar jag se fram emot. Man träffar många man känner, eftersom jag kommer från "Staen".
Så i förmiddags gick jag på Sparbanksgatan och hade några invandrar ungdomar precis framför mig. De gick och pratade med varandra och skämtade som ungdomar gör. Så möter vi två ortsbor, ungefär samma ålder som invandrarna. Den första passerar invandrarna och mig, men den andre slänger ut benet och sätter krokben för den invandrarkillen som gick sist, så han höll på att stupa i backen. 
Han vänder sig om , slår ut händerna och tittar frågande på den Svenska killen. Han hade i sin tur också vänt sig om och vrålar: "Vad f-n är det med dig. Din j...a idiot. Försvinn härifrån j...a N.... j...l!
Jag står som förstenad, mitt emellan dessa två med några meter åt vardera hållet. Kändes som hjärtat dumpades ner i magen. Vänder mig helt mot den svenska killen, för att kunna gå emellan om det behövs. Då ser jag hatet i hans ögon. Kamraten drar med sig sin kompis därifrån och allt blir lugnt igen. Själv var jag så upprörd att jag gick raka vägen hem till mamma och pappa. 
Det här skakade om mig och skrämmer mig!
Hur kan man känna sådant hat gentemot en annan människa, som man inte ens känner? Vart kommer det ifrån? Finns det ingen empati?


 

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln