Vi hade lösdrift!

Vid sextiden i morse lyckades korna få upp skjutporten i lagårn. Jag fick se det efter en stund när så där en hundra kor hade sprungit ut. De få som var kvar inne, laddade och kom i full galopp för att hinna ut på äventyr.

Det var kor överallt! Tequila lyckades vända de som hade gett sig upp på kullen där det är bete. Sen när de kom tillbaka till mig, vid dörren, så kom de på att "vi kan ju dra en repa på framsidan också". Jag såg femtiotalet kor, med svansarna i vädret, försvinna runt husknuten. Det var bara att dra för porten och springa efter.

En del hade stannat i plansilon, några hittade in på logen, resten var i trädgården och påväg ut på vägen.

Då kom Queena också. Systrarna försvann bakom huset och lyckades vända flocken.... Det var full fart över lagårdsbacken tillbaka...mot plansilon! Vid det här laget var alla på gården vakna och redo för att mota kor!

Queena stannade vid mig och Tequila sprang in i silon för att vända korna där.

De vet så väl att de är ute på hyss och de vet också vart de ska gå för att komma tillbaka in igen!

Vi fick iallafall in de flesta och så var det bara några strökor kvar som fick samlas ihop.

När sen sista kon var inne igen och porten var stängd, så hade de race inne med svansarna i vädret.

Ja....det var veckans händelse ur en kos perspektiv!

 

 

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln