Hundträning och byggnadsvård.

Inte så ovanligt med hundträning i mitt huvud visserligen, men byggnadsvård är väl inget som jag ägnat så mycke tanke åt förut.

Det kanske har med åldern att göra, inte vet jag...

Hur som helst så bor vi i ett gammalt hus och jag har visserligen alltid värnat om att bevara det gamla så långt det går. Vi har gamla obehandlade trägolv i flera rum på övervåningen och stora breda brädor i taken nästan överallt. I huset finns det tre kakelugnar och en öppen spis. Ingen av dem går att elda i för tillfället. Den ena kakelugnen finns i köket och vi har länge haft fundering på att ta ner den och sätta in en gammal vedspis istället. Det skulle vi ha mer nytta av. När stormen Gudrun drog förbi, så grillade vi korv i pannan i tre dagar och det blev ganska tjatigt.

Till saken hör att kakelugnen har någon gång under nittonhundratalets mitt, blivit övermålad med vit färg.

Den färgen har blivit gul och börjat flaga ordentligt, så igår tog jag fram värmepistolen och började skrapa färg. Inte det lättaste kan jag säga men det kommer bli bra när jag är klar. Det store problemet  kommer bli överkrönet, men men jag har ju ingen tidsbegränsning, så jag får väl ta lite i taget.

Hundträningen ja... I veckan så var vi några Papillonägare som tränade i inomhushallen i stan och jag kände att jag fick en nytändning vad det gäller lydnadsträningen igen. Så nu är Hedda och jag "back on track".

Det roliga med hundsporter är att den ena grenen kan smitta av sig på andra. Jag vet inte hur många gånger jag varit på en hundutställning och känner att "nu vill jag hem och träna lydnad".

Så även denna gång. Jag bara väntar på att jag ska kunna ta ut en liten flock med får och komma igång med Kelpieflocken inför våren.

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln