Två veckors semester avklarad.

Semestern försvinner i rasande fart! Hur hinner man egentligen med allt i vardagen......

I förra veckan var jag på tävlingslydnadskurs i två dagar för Anders Kjernholm. Det var en lärorik resa och väldigt inspirerande. Hedda och jag tränar för fullt nu. Vi får nog sikta på tävlingsdebut till våren, tror jag.

Vi har hunnit med ensilageskörden och höskörden också.

Igår var det hundkurs igen och det kom tre stycken, så det var ganska lugnt. Vi jobbade med kontakt och sitt-stanna kvar. Hade tagit med apportbockar, så de fick prova på att få hunden att bära saker.

Väl hemkommen därifrån så var det staket uppsättning och flytt av djur. Anders höll på med baggarnas staket så jag vallade in dem i sin hage. Vi har hållit på med nytt "varg"staket i några dagar. Stolparna var på plats och Anders hade skruvat i över fyra hundra isolatorer. Fem i varje stolpe!!

När jag kom hem så började vi dra järntråden. Det tog några timmar...i regnet!

Innan vi kunde flyta över djuren dit så skulle finullarnas nät flyttas, så de inte fick för sig att springa in till stora gruppen. Hagarna är på varsin sida av vägen.

Våra "svarta" var med och Dixie och Hedda. Enkelt jobb, tänkte Kelpiehögen!

Sen när det finliret va klart gick vi över till stora hagen och skulle flytta den stora flocken. Det var djur överallt! Här märker man av vilken erfarenhet Quiz har. Tequila och Aqua drog iväg och samlade flocken och Quiz tog ytterkanten genom skogen och kollade av den. Hon hittade ett femtontal djur där som hon kom med. Det blir en ganska stor flock, när alla lammen är med, så de var bra trötta efteråt. Hedda var förresten med och "vallade" Hon sprang med de stora och sen kom hon och sökte upp mig med jämna mellanrum.

I morgon bär det av till Riga! Ska bli skönt att åka hemifrån på minisemester.

Problemet är att jag brukar få katt och hundabstinens när jag är borta. :)

Men, men, Linnea får ta väl hand om dem när vi är borta!

Ha de så bra!!

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln